Zebra RW420

Категорија: Преносни

Печатете различнисметки, етикети и останото со ширина до 101,6 mm (4 инчи) со помош на издржливите преносни принтери, чија отпорност на прашина и вода го досега високото ниво на заштита IP54.

Намена

 • Директна испорака
 • Работа на терен
 • Сметки
 • Издавање карти

Индустрија

 • Јавна администрација
 • Здравство
 • Стока за широка потрошувачка

Спецификации

 • Начин на испис: директен термален
 • Изведба: гумена обвивка обложена со поликарбонат отпорен на удари (штити од паѓање од 1,8 метри висина)
 • Паметно управување со батеријата (ја надгледува батеријата за да работи подобро и да трае подолго)
 • Накосено LCD со четири копчиња (стандардно)
 • Вградени векторски фонтови
 • Сензори за етикети
 • Напредна 32-битна архитектура за извршување на процесите со голема брзина
 • Стандарден сериски и USB приклучок
 • Програмски јазици: Native CPCL, ZPL, XML а поддржани се и EPL наредби

Спецификации на испис

 • Резолуција: 200 dpi (8 точки/mm)
 • Меморија: 16 MB RAM, 8 MB flash
 • Ширина на испис: 104 mm (4,09 инчи)
 • Должина на испис: до 914 mm (36 инчи) - зависно од вкупната искористеност на меморијата
 • Брзина на испис: do 76 mm/s (3 инчи)

Карактеристики на медиум за испис

 • Ширина на медиум: од 51 mm (2 инчи) до 105 mm (4,12 инчи)
 • Дебелина на медиум: од 0,05 mm (0,002 инчи) до 0,16 mm (0,0063 инчи)
 • Надворешен дијаметар на ролна: до 57 mm (2,25 инчи)
 • Дијаметар на носач на ролна: 19 mm (0,75 инчи) или 34,9 mm (1,38 инчи)

Работни карактеристики

 • Работна температура: од -20° C (-4° F) до 55° C (131° F)
 • Температура на чување: од -30° C (-22° F) до 65° C (149° F)
 • Отпорност на влага при работа: од 10% до 90% некондензирана релативна влажност

Физички карактеристики

 • Ширина: 160 mm (6,3 инчи)
 • Висина: 175 mm (6,9 инчи)
 • Длабина: 76 mm (3 инчи)
 • Тежина: 0,907 kg (2 lbs)

Дополнителни можности

 • BT
 • 802.11b/g
 • Читач на магнетна лента и сертифициран читач на паметни картички EMV™ level one

Брошури и поддршка

Категорија: Преносни