Zebra ZQ110

Категорија: Преносни
Zebra ZQ110 - печатач наменет за потрошувач кој е свесен за трошоците - е поддршка на вработените кои ја извршуваат работата што им е потребна за да бидат во движење.
 
Zebra ZQ110 - најкомпактниот печатач Zebrin - има големина на џеб и тежи само 230 грама (0,5 lbs). Тој е отпорен на бетонски падови до 1,2 метри (4 стапки) и во пар со изборно преносливо куќиште кое го исполнува нивото IP IP IP заштита. Овој печатач печати сметки од 2 инчи до 90 мм (3,5 инчи) во секунда и е опремен со режим на мирување кој ја одржува моќта на батеријата. Zebra ZQ110 има сертификат MFi (Made for iPod / iPhone / iPad) и поддржува безжично или Bluetooth конективност со уредите базирани на Apple, Android и Windows.
 

Спецификации

• Стандардна Bluetooth
• Поврзување со уреди базирани на Apple iOS, Android и Windows Mobile платформи
• Директно термичко печатење на бар кодови, текст и графика
• програмски јазик ESC / POS
• Резидентни фонтови
• 100 MHz 32-bit
• 256 KB флеш поддржува симнување на програми, формати на сметки, фонтови и графики; 128 KB добиваат тампон
• USB врата
• Батерија 1.2 AH Li-Ion
• Оптичко читање на недостиг на медиуми со помош на централен фиксиран сензор
• Ракав за практично и лесно печатење
• Лесно и лесно отстранување на сметката
• Поддржува исправено и поставено печатење
• Печатачот може да се користи независно од насоката и положбата во која се наоѓа
• Фиксна ширина на ролна за медиуми
• Дизајн на "Мида" за лесно медиумско оптоварување
• Шест LED индикатори во корисничкиот интерфејс
• Отпорност на повеќе падови од висина од 1,2 m (4 стапки) до бетон
• Печатење на допир користејќи NFC (комуникација во близина на поле)
Спецификации за печатење
• Резолуција: 203 dpi (8 точки на милиметар)
• Меморија: 256 KB флеш, 128 KB RAM меморија
• Максимална ширина на печатење: 48 mm (1.89 инчи)
• Брзина на печатење: до 90 мм (3,5 инчи) во секунда
• Рефлексивни сензори за медиуми
Печатените медиумски функции
• Ширина на медиум: 58 mm (2.28 инчи)
• Максимална дебелина на медиум: 0,1 мм (0,004 инчи)
• Надворешен дијаметар на ролна: 30 mm (1.18 инчи)
• Типови на медиуми: директна термичка хартија за фактури
Оперативни карактеристики
• Работна температура: -15 ° C (5 ° F) до 50 ° C (122 ° F)
• Температура на чување: -30 ° C (-22 ° F) до 70 ° C (158 ° F)
• Отпорност на влага на работа: од 10% до 80%
• Отпорност на влага во складирање: од 10% до 90%
• IP ниво на заштита: IP54 (со изборно преносливо куќиште)
• Отпорност на пад: од висина од 1,2 m (4 стапки) до бетон
Физички карактеристики
• Висина: 37,7 мм (1,48 инчи)
• Ширина: 80,1 мм (3,15 инчи)
• Должина: 118,8 мм (4,68 инчи)
• Тежина: 229 g (0,50 lbs)
комуникација
• Bluetooth 3.0 + EDR (стандард): сертификат MFi (направен за iPod / iPhone / iPad), Bluetooth печатење од уреди базирани на Apple
• WLAN 802.11 b / g / n (2,4 GHz опсег): Wi-Fi Direct, инфраструктура, ad hoc; WEP 64/128-бит
• USB 2.0 Full Speed ​​интерфејс (12 Mbps)

Брошури и поддршка

Категорија: Преносни