Zebra ZXP1

Категорија: Принтери за ID картички

Соврешена за не многу голем опсег и печатење еднострани картички во една или повеќе бои, серијата ZXP 1 нуди комплетно решение за печатење картички, со минимално почетно вложување. Нејзиниот ENERGY STAR™ сертификат и еколошки ускладените полнења ги прават принтерите од оваа серија најдобар избор со ниска цена кој може да се најде на пазарот.

Намена

 • Примени со не голем обем
 • Малопродажба и малопродажни членски картички
 • картички за приредба
 • Идентификациски картички

Индустрија

 • Услуги
 • Малопродажба

Спецификации

 • Eco-Friendly Load-N-Go™ drop-in рибон серија ZXP 1
 • Самокалибрација на рибон
 • USB поврзливост
 • Microsoft Certified Windows систем
 • Energy Star сертификат
 • Print Touch NFC таг за online пристап до документацијата за принтерот
 • Магацин за 100 картички со дебелина од 0,762 mm (30 mil)
 • Излезен магацин за 45 картички со дебелина од 0,762 mm (30 mil)
 • 16-точкест LCD екран за надзор над работниот процес
 • Резолуција на испис: 300 dpi (11,8 точки/mm)
 • Двегодишна гаранција за принтер
 • Две години (неограничен број исписи) на оригиналната глава на принтерот

Спецификации на испис

 • Термален трансфер со сублимација на боја - директно на картичката
 • Испис во една или повеќе бои
 • Едностран испис
 • 500 картички на час, еднобојно, еднострано
 • 120 картички на час еднострано со YMCKO
 • Испис од раб до раб на стандардни CR-80 картички

Спецификации на потрошен материјал

Напомена: принтерите од серијата ZXP 1 се обликувани да работат само со Zebra True Colours ix серијата, за ZXP 1 серијата.

 • Интелигентната технологија на Zebrine ix серијата автоматски препознава дали е рибонот оригинален
 • Цилиндер за чистење вграден на секој рибон
 • Media Starter Kit - 1 YMCKO рибон, 100 PVC картички со дебелина од 0,762 mm (30 mil)
 • Прибор за чистење: 4 картички за чистење на исписниот механизам и 4 картички за чистење на транспортниот механизам

Работни карактеристики

 • Работна температура: од 15° C (60° F) до 30° C (86° F)
 • Температура на чување: од -5° C (23° F) до 70° C (158° F)
 • Отпорност на влага при работа: од 20% до 65% некондензирана релативна влажност
 • Отпорност на влага при чување: од 20% до 70% некондензирана релативна влажност

Чување на картичките

 • Температура: од 5° C (41° F) до 30° C (77° F)
 • Влажност: од 35% до 65% некондензирано
 • Не ги чувајте на место изложена на директна сончева светлина

Физички карактеристики

 • Ширина: 200 mm (7,9 инчи)
 • Висина: 236 mm (9,3 инчи)
 • Длабина: 330 mm (13 инчи)
 • Тежина: 5,3 kg (11,6 lbs)

Комуникациски приклучоци

 • USB V2.0 (вклучен кабел) - стандардно
 • Вграден 10/100 Ethernet - опција

Можности и спецификации на кодирање

 • Енкодер за магнетна лента - ISO 7811: ленти 1, 2 и 3, висока и ниска коерцитивност, лента на позадина, картички со дебелина од 0,762 mm (30 mil)

Компатибилност на картички

 • Дебелина на картичка: од 0,254 mm (10 mil) до 1 mm (40 mil)
 • Големина на картичка: CR-80, формат ISO 7810, тип ID-1, 54 mm (2,12 инчи) x 86 mm (3,38 инчи)
 • Материјал за картичка: PVC и композитен PVC
 • Smart Card Contact - ISO 7816-1, 2, 3, 4
 • Spot Color или еднобоен испис само на картичка потенка од 0,508 mm (20 mil)

Брошури и поддршка

Категорија: Принтери за ID картички