Zebra ZXP3

Категорија: Принтери за ID картички

Брзата, доверлива и едноставна употреба на ZXP серијата 3 претставува сè што би посакале кај професионалните принтери за печатење етикети - совршено решение за среден обем каде се бара минимален тренинг на операторот и извонреден квалитет на исписот.

Принтерите од серијата ZXP 3 нудат напредни својства и испис на голем број етикети со голема брзина.

Намена

 • Намени од среден обем
 • Лична идентификација и контролан а пристап
 • Мало стопанство и малопродажни членски картички

Индустрија

 • Услуги
 • Малопродажба
 • Производство

Спецификации

 • True Colours® ix Series™ ZXP 3 рибони со високи перформанси и со интелигентна технологија за испис
 • Eco-Friendly Load-N-Go™ drop-in рибон со висок капацитет
 • Самокалибрација на рибон
 • USB поврзливост
 • Microsoft Certified Windows систем
 • Energy Star сертификат
 • Print Touch NFC таг за online пристап до документацијата за принтерот
 • Магацин за 100 картички со дебелина од 0,762 mm (30 mil)
 • Излезен магацин за 45 картички со дебелина од 0,762 mm (30 mil)
 • 16-точкест LCD екран за надзор над работниот процес
 • Резолуција на испис: 300 dpi (11,8 точки/mm)
 • Двегодишна гаранција за принтер
 • Две години (неограничен број исписи) на оригиналната глава на принтерот
 • Сигурносен катанец

Спецификации на испис

 • Термален трансфер со сублимација на боја - директно на картичката
 • Испис во една или повеќе бои
 • Едностран или двостран испис
 • 700 картички на час, еднобојно, еднострано
 • 180 картички на час еднострано со YMCKO
 • 140 картички на час двострано со YMCKOK
 • Испис од раб до раб на стандардни CR-80 картички

Спецификации на потрошен материјал

Напомена: принтерите од серијата ZXP 3 се обликувани да работат само со Zebra True Colours ix серијата, за ZXP 3 серијата.

 • Интелигентната технологија на Zebrine ix серијата автоматски препознава дали е рибонот оригинален
 • Цилиндер за чистење вграден на секој рибон
 • Media Starter Kit (едностран) - 1 YMCKO рибон, 200 PVC картички со дебелина од 0,762 mm (30 mil)
 • Прибор за чистење: 4 картички за чистење на исписниот механизам и 4 картички за чистење на транспортниот механизам

Работни карактеристики

 • Работна температура: од 15° C (60° F) до 30° C (86° F)
 • Температура на чување: од -5° C (23° F) до 70° C (158° F)
 • Отпорност на влага при работа: од 20% до 65% некондензирана релативна влажност
 • Отпорност на влага при чување: од 20% до 70% некондензирана релативна влажност

Чување на картичките

 • Температура: од 5° C (41° F) до 30° C (77° F)
 • Влажност: од 35% до 65% некондензирано
 • Не ги чувајте на место изложена на директна сончева светлина

Физички карактеристики

 • Ширина: 200 mm (7,9 инчи)
 • Висина: 236 mm (9,3 инчи)
 • Длабина: 368 mm (14,5 инчи)
 • Тежина: 5,3 kg (11,6 lbs)

Дополнителни можности

 • Вградена 10/100 Ethernet поврзливост
 • ZebraCare™ - програм за продолжена гаранција на производите

Комуникациски приклучоци

 • USB V2.0 (вклучен кабел) - стандардно
 • Вграден 10/100 Ethernet - опција

Можности и спецификации на кодирање

 • Енкодер за магнетна лента - ISO 7811: ленти 1, 2 и 3, висока и ниска коерцитивност, лента на позадина, картички со дебелина од 0,762 mm (30 mil)
 • Smart Card Contact station ISO 7816
 • Кодирање преку USB и Etherneta

Брошури и поддршка

Категорија: Принтери за ID картички