Zebra ZXP8

Категорија: Принтери за ID картички

Со помош на Zebra иновативните ретрансферни принтери за испис на картички од серијата ZXP 8 и драјвери сертифицирани за Windows и софтверот ZMotif SDK имате прилика на барање да изработувате картички со живописни бои или еднобојни, со беспрекорен квалитет.

Ова се принтери совршени за испис на картички со нееднакво мазни површини, какви што имаат паметните картички или за примена каде што се бара испис на слики со многу висок квалитет или пак се бараат картички кои се долготрајни и поотпорни на гребење. Користејќи го иновативниот процес за ретрансферен испис, Zebra ZXP 8 серијата нуди надмоќна резолуција за испис на висококвалитетни фото ID картички, со најголема брзина во својата класа, со слики и графики кои повеќе личат на оние од сјајните страници на весниците отколку на обични ID фотографии.

Намена

 • Намени од среден и голем обем
 • Сигурносна идентификација и картички за контрола на пристап
 • Картички за малопродажба и хотелиерство
 • Образование
 • Издавање сигурносни картички

Индустрија

 • Услуги
 • Малопродажба
 • Производство

Спецификации

 • Резолуција на испис: 304 dpi (12 точки/mm)
 • Испис од раб до раб со помош на исписот "преку раб"
 • Ретрансфер
 • Windows драјвери: XP, Vista, Server 2003, Windows 7
 • Можност за единечно полнење картички
 • 21-точкест шестлиниски LCD екран за надзор над работниот процес
 • Полнач за картички со заклучување
 • Двегодишна гаранција за принтер
 • Користи True Colours и Series интелигентни медиуми

Спецификации на испис

  • Едностран или двостран испис
  • Можност за испис на бои: во полн колор, еднобојно
  • Начин на испис: ретрансферен
  • Двостран испис во едно минување
  • Полнач на картички: за еднакартичка
  • Вграден полнач на картички
  • Капацитет на полнач на картички: 150 картички со дебелина од 0,762 mm (30 mil)
  • Капацитет на излезен магацин за картички: 100 картички со дебелина од 0,762 mm (30 mil)
  • Меморија: 64 MB (стандардно)
  • Брзина на испис: 190 картички на час еднострано (YMC) или 180 катички на час двострано (YMCK)

Спецификации на потрошен материјал

Рибони:

   • Zebra True Colours и Series рибони со интелигентна RFID технологија за потврда и автоматизирање на рибоните
   • YMCK: 625 слики по ролна
   • YMCKK: 500 слики по ролна
   • YMCUvK: 500 слики по ролна
   • YMCKI: 500 слики по ролна
   • YMCKKI: 415 слики по ролна
   • YMC: 800 слики по ролна
   • Еднобоен црн: 2500 слики по ролна
   • Transfer Film Zebra True Colours и Series transfer film: 1250 слики по ролна еднострано, 625 слики по ролна двострано

Работни карактеристики

   • Работна температура: од 15° C (60° F) до 25° C (77° F)
   • Температура на чување: од -5° C (23° F) до 55° C (131° F)
   • Отпорност на влага при работа: од 20% до 80% некондензирана релативна влажност
   • Отпорност на влага при чување: од 10% до 90% некондензирана релативна влажност

Физички карактеристики

   • Ширина: 476 mm (18,75 инчи)
   • Висина: 334 mm (13,2 инчи)
   • Длабина: 519 mm (20,4 инчи)
   • Тежина: 12,5 kg (27,5 lbs)

Можности и спецификации на кодирање

   • Енкодер за магнетни ленти - ISO 7811: ленти 1,2 и 3 со висока и ниска коерцитивност, лента на позадина
   • ISO 7816 Smart Card Contact station
   • Комбинација MIFARE® ISO 14443 A & B бесконтактен и ISO 7816 контактен енкодер

Дополнителни можности

   • Можност за заклучување на куќиштето
   • ZebraCare™ - програм за продолжена гаранција на производите

Комуникација и приклучоци

   • USB V2.0 (стандардно)
   • 10/100 Ethernet (стандардно)
   • 802.11 b/g безжично (опција)

Подетално за картички

  • Тип на картички: EMV сертифицирани, PVC, композитни PVC, ABS, PET, PET-G, Teslin Composite
  • Посебни картички: проѕирни, полупроѕирни (чисти и обоени)
  • Технолошки картички: магнетна лента, контактна паметна картичка, бесконтактна паметна картичка, UHF RFID
  • Големина на картичка: CR-80, ISO 7810 формат, Type 1D-1
  • Дебелина на картичка: од 0,762 mm (30 mil) до 1,016 mm (40 mil)

Брошури и поддршка

Категорија: Принтери за ID картички