NiceLabel Designer Pro

Категорија: Програми
Професионален начин да се создадат стандардизирани етикети.
NiceLabel Designer Pro ги нуди сите потребни карактеристики поврзани со изгледот на налепницата и нејзините податоци, така што можете да дизајнирате и печатите висококвалитетни етикети без грешки со помош на EasyForms. Пријавувањето на пристап и пристап до лозинка гарантира сигурност и сеопфатен увид во целиот процес на печатење етикета.

Спецификации

Сите карактеристики што треба да ги стандардизирате вашите етикети

NiceLabel дизајнер Про содржи сите алатки кои се однесуваат на изгледот етикетата и нејзините податоци лесно можат да се дизајнира етикети во согласност со стандардите за индустријата. Поддршка за Unicode ви овозможува да креирате меѓународно применливи етикети со повеќе јазици на секоја од нив.
Вклучува најнови, подготвени етикети за стандардизирање на етикети.
Поддржува повеќе од 70 видови на бар кодови (линеарни, 2D и комплексни).
Напредно распоред карактеристики: rich text (RTF), текст во кривини, секции, стилови на линиите, групирање, пополнување формулари, релативна позиционирање и така натаму.
Напредна RFID таг поддршка.
EasyForms ви овозможува лесно печатење на етикети без грешки

EasyForms ви овозможува лесно печатење на етикети - со користење на една форма. Ќе се намали бројот на грешки кои се јавуваат за време на внесување на податоците, поради лошата печатени етикета или дуплирање на сериски броеви, што е често случај кога печатите со користење на повеќе дијалозите или софтвер за дизајнирање на етикети.
EasyForms автоматски подготвува формулари за печатење за секоја етикета која сте ја дизајнирале.
Прилагодете го изгледот на формата EasyForms за да ги собере вашите отпечатоци - за само неколку секунди.
Додајте форма за печатење на графички елементи, логоа и линкови на веб-страници.
Зголемете ги елементите за форматирање за да ги прилагодите на екраните на допир.
Поврзете се со веќе постоечките бази на податоци.
Работа со големи бази на податоци

Бидејќи податоците од етикетите се веќе во вашата база на податоци, зошто да не ги користите за понапредни означување? Наместо да креирате мноштво речиси идентични налепници, дизајнирајте неколку шаблони и поврзете ги со вашите постоечки податоци.
Креирање, читање, ажурирање и бришење на записи (CRUD - Креирај / Прочитај / Ажурирај / Избриши) во повеќето формати кои се користат за бази на податоци.
Креирајте SQL-пребарувања и извлечете само информации што ви се потребни.
Користете ја командата Joins за да споите податоци од две или повеќе табели од базата на податоци.
Изложувајте графички елементи од полето на полето за базата на податоци.
Управувајте со базата на податоци, и пред да печатите, погледнете како изгледа етикетата кога се печати.
Едноставно создавање на комплексни променливи

Можете да добиете променливи за етикетирани информации од што повеќе извори како што ви требаат. Комплетна продолженија (вклучувајќи не-децималниот сериски броеви), прилагодлив контрола бројки на бар кодови, глобални променливи, скриптирање, со користење на аритметички операции на датум / време - сето тоа ви помага да се лесно да се создаде комплексна променлива.

Категорија: Програми