Новости

Како да изберете лична карта за печатач?

Не се сите печатачи на лични карти исти, па затоа е важно да се запрашате кои карактеристики ви се потребни за да ги покриете сите ваши деловни потреби. Овој водич ќе ве води низ основните прашања што треба да си ги поставите при изборот на печатач за лични карти за вашата компанија или организација.

Технологија на печатење: термички пренос, ретрансфер и офсет печатење
Пред да одлучите кој модел на печатач да го купите, треба да имате информации за тоа што сакате да испечатите и во која количина. Ако печатите големо количество картички одеднаш, приближно повеќе од 1.000 картички за кои знаете фиксни податоци, обично е поисплатливо да нарачате однапред испечатени картички со офсет печатење.

Печатачите за лична карта со термички пренос се десктоп канцелариски печатачи со кои можете да печатите што сакате, кога сакате и во количина што ја сакате, почнувајќи од само една картичка до стотици од нив. Можете да ја персонализирате секоја картичка, но може да имате и фиксни информации со логото на компанијата, додека информациите за вработениот или корисникот се менуваат. Затоа печатачите со термички трансфер се идеални за спортски клубови, осигурителни компании, библиотеки, конференции, одделенија за човечки ресурси во големи компании итн. Во зависност од количината на картички што сакате да ги испечатите во единица време, разликуваме 4 модели:
Зебра ZC100, ZC300, ZC350 и ZXP7.

Печатач за повторно пренесување Идентификацијата Zebra ZXP9 е исто толку разновидна како и печатачот за термички пренос, но со најдобрата технологија за печатење може да печати од работ до раб на картичката создавајќи слика со висок квалитет.

Еднострани или двострани картички
Дали сакате да печатите на картички од едната или двете страни?
Има печатачи кои печатат на едната страна и оние кои имаат можност да ја ротираат картичката и да печатат од двете страни. Треба да одлучите за една од овие две опции на почетокот бидејќи последователните надградби веќе не се можни.
Пример за ID на едностран печатач е Zebra ZC100, додека ZC300, ZC350 и ZXP7 може да се нарачаат во двете варијанти.

Поврзување печатач со компјутер
Дали сакате печатачот да биде поврзан на мрежа за да можат повеќе вработени да печатат на него? Повеќето лични карти на печатачот се стандардно со USB-интерфејс за директно поврзување со компјутер, но сите печатачи може да се надградат со етернет интерфејс што овозможува печатачот да се поврзе на мрежа, така што повеќе корисници можат да го користат без директно поврзување на USB. кабел.

Ламиниране на картички како дополнителна заштита
Доколку вашите картички се користат во тешки услови и би сакале да траат подолго од една година, тогаш картичките мора да поминат низ процес на ламинирање што додава тенок, транспарентен или холографски заштитен слој на површината за да ги заштити картичката и податоците. Печатачот Zebra ZXP7 има можност да ламинира и поставува заштитни холограми.

Магнетни безбедносни ленти
Можете да ја најдете магнетната лента на задната страна на кредитна картичка, здравствена картичка и слични картички кои треба да ги складираат информациите за сопственикот на картичката на тој начин. Повеќето печатачи за лични карти Zebra нудат можност за кодирање со магнетна лента, но за да ја користите оваа функционалност треба првично да изберете модел што ја има оваа функција бидејќи не се можни последователни надградби.

Бесконтактни картички - NFC и RFID
Бесконтактните картички стануваат се почести и се користат за далечинско идентификација, како што се припејд картички, регистрација на работно време, влез во простории, подземни гаражи или како ски карта. Тие се опремени со микропроцесорски чип и антена и не е потребен физички контакт за комуникација со читачот. Поради очигледните предности на бесконтактните картички и брзиот развој на технологијата NFC, можеме да очекуваме дополнително проширување во иднина.

Програма за дизајн и печатење на картички Zebra CardStudio
Покрај печатачот, ќе ви треба и софтвер за дизајнирање и печатење на картички. Со Zebra CardStudio можете да изберете од три нивоа на функционалност, од најосновно до она кое нуди понапредна функционалност за дизајн и печатење, а разликите меѓу нив можете да ги видите на следниот линк.

Дали имате дополнителни прашања за изборот на вистинскиот печатач за лична карта? Пишете ни порака или јавете ни се и закажете бесплатна консултација.

Прашајте стручно лице

Имате прашања или ви треба совет? Јавете ни се, сакаме да ви помогнеме.

Поставете прашање

Прашајте стручно лице

Имате прашања или ви треба совет? Јавете ни се, сакаме да ви помогнеме.

Поставете прашање

Политика за колачиња

Со цел оваа веб-страница да функционира правилно и да го подобриме вашето корисничко искуство, ние користиме колачиња. Пронајдете повеќе информации во нашите Политика за колачиња.

Изберете колачиња на страната

Овозможете или оневозможете употреба на функционалните и / или рекламните колачиња опишани подолу од веб-страницата:

Поставки Прифаќам се Во ред!