Новости

Што да барате при изборот на печатач за печатење на етикети

На пазарот има различни печатачи за печатење етикети од ролни како и потрошен материјал. Купувач кој нема искуство со таква технологија може многу лесно да погреши при изборот на потребната опрема за своите потреби, без да се консултира со експерти, бидејќи при купувањето треба да се земат предвид неколку фактори.

Скапи потрошни материјали

Потрошните цени може да варираат до 200% за различни марки печатачи. Цената на ролната можеби е ниска, но цената на етикетата е висока поради помалиот број на етикети на ролната.

Директен термички печатач или печатач за термички пренос

Може лесно да ве „излаже“ пониската цена на директен термички печатач со можност за печатење на термички етикети. Користејќи го својот термички елемент, термопреносниот печатач ја „грее“ и „топи“ црната TTR лента-лента, која се печати на медиумот, односно етикетите. Од друга страна, директниот термички печатач овозможува само директно термичко печатење, а недостаток е што не може да се печати на поиздржливи материјали отпорни на топлина и влага и други влијанија. Многупати на почетокот можеби се доволни термичките материјали (етикети), но со проширувањето на активностите и потребата од печатење на различни материјали за етикети, директниот термички печатач не може да се „претвори“ во термички преносен печатач и треба да се купи нов или дополнителен печатач.

Доволно висока резолуција на печатачот

На пазарот можете да купите печатачи со резолуција на печатење од 200, 300 или 600 dpi. Кога печатите мал текст на мала етикета, за читлив текст често е потребен печатач од најмалку 300 dpi. Купувањето на печатач со помала резолуција за печатење ќе ви донесе дополнителни трошоци за надградба, а понекогаш дури и замена, односно потреба да купите нов печатач - доколку надградбата не е возможна.

Локален сервис за добавувачи, гаранција и поддршка

Купувањето печатач преку дистрибутер може да ви предизвика главоболка ако имате проблем со дизајнот на етикетата, поставките на печатачот или ако печатачот одеднаш престане да работи. Купувањето печатач од локален претставник и овластен сервисер ќе ви помогне доколку ви треба најмал совет, од поставување на печатење до побрза и поевтина услуга.

Прашајте стручно лице

Имате прашања или ви треба совет? Јавете ни се, сакаме да ви помогнеме.

Поставете прашање

Прашајте стручно лице

Имате прашања или ви треба совет? Јавете ни се, сакаме да ви помогнеме.

Поставете прашање

Политика за колачиња

Со цел оваа веб-страница да функционира правилно и да го подобриме вашето корисничко искуство, ние користиме колачиња. Пронајдете повеќе информации во нашите Политика за колачиња.

Изберете колачиња на страната

Овозможете или оневозможете употреба на функционалните и / или рекламните колачиња опишани подолу од веб-страницата:

Поставки Прифаќам се Во ред!