Решенија за означување на производи

Означување на пакувани производи: овошје, зеленчук, билки и цвеќиња

Конкуренцијата меѓу добавувачите на свежи производи во малопродажбата е голема, а грижата за квалитетно етикетирање на производите може да ги намали деловните ризици и да ја зголеми профитабилноста. 

Пред се, декларациите мора да ги исполнуваат критериумите дефинирани со законските одредби. Клиентот мора да биде информиран што и од кого купува и каде е произведен одреден производ.

 

Важен е и квалитетот на информациите на декларациите. Колку информациите се покорисни и поедноставни и попривлечно претставени - толку е поголема шансата клиентот да донесе одлука да го купи тој производ.

 

Третиот важен предизвик е соодветноста на декларациите за одредени деловни специфики: место на примена, приспособување на деловните услови во однос на издржливоста и отпорноста на декларациите на надворешни фактори, едноставноста на целиот процес на обележување за персоналот и многу повеќе.

Затоа на понудувачите им нудиме комплетно решение за печатење етикети, ознаки или тагови. Со брза анализа, ги препознаваме вашите деловни потреби и советуваме во сите аспекти на означување и следење на производите.

Прашајте стручно лице

Имате прашања или ви треба совет? Јавете ни се, сакаме да ви помогнеме.

Поставете прашање
01

Анализа и советување

Помогнете во поедноставување на работниот процес и изборот на опрема и материјали кои најмногу ќе одговараат на вашиот бизнис.

02

Избор на етикети (налепници и тагови)

Во зависност од видот на производот што сакате да го означите, од асортиманот нудиме: налепници и тагови од разни видови (хартиени, пластифицирани, картонски) како и димензии во саканата боја.

03

Испорака

Обезбеденото снабдување со опрема и потрошен материјал дополнително придонесува за доверливост на комплетната услуга на Инфо-код. Ние се грижиме за се што ви треба за целиот животен век на производот.

04

Инсталација и пуштање во работа

Сервисниот центар е способен да обезбеди поддршка од далечина, а нудиме и можност за помош на локацијата на корисникот.

05

Едукација на персоналот

Нашиот стручен тим ви стои на располагање за брзо и лесно користење на сите производи од нашата понуда и сите решенија.

06

Servis

Ефикасна и професионална услуга, како за време на гарантниот рок, така и по нејзиниот истек.

  • Помали трошоци

  • Врвен квалитет

  • Помалку грешки

  • Ефикасност

Означување на пакувани производи: овошје, зеленчук, билки и цвеќиња

Избор на соодветна опрема за означување на производот

Според количините на испечатени етикети и количината и видот на податоците кои треба да се наведат на декларацијата, се избира соодветниот печатач. Неопходно е да се води сметка за одличниот квалитет на печатење и долгорочно да се опслужуваат сите аспекти на употреба. На пример, ако се работи за поголемо издание на печатење на етикети - соодветен избор е индустриски печатач. Ако се работи за помал печатен тираж, погодно е да изберете еден од десктоп печатачите од нашата понуда.

aaaaaaaaa

Прилагодување на етикетите на производот и местото на примена

Етикетите (налепници, приврзоци и тагови) за означување на производот се исто така прилагодени на производот и местото на нанесување во однос на видот, димензиите и изгледот.

Хартиени и пластифицирани етикети

Одличен избор за поширока примена кога станува збор за означување на производ кој не доаѓа во контакт со влага. Таквите производи обично се изложуваат во ладилни и загреани витрини или на полици.

Картонски и пластични ознаки и тагови

Кога производот е изложен на влажни услови или е во контакт со замастени раце, пластифицираната етикета со својата структура и цврстина на лепење совршено ги задоволува попребите на работни услови и складирање.

Боја етикетите за означување на производите

Белата етикета е наједноставниот избор на етикета за означување на производите. Користејќи соодветен тип на рибон, се печати во црна боја.
Доколку сакате да го истакнете производот, нудиме опција за етикети во повеќе бои. Етикетите во боја се креираат со дизајнирање на распоред на етикети што ќе содржи непроменливи податоци (како лого, адреса или едноставно избирање на саканата боја на позадината). Променливите податоци за производот последователно се печатат на овој распоред, според потребите, користејќи печатач со црн рибон

Обележување на производи кои не можат да се означат со етикета

Стебла на растенијата, садници, вреќи, дрвени кутии и слични производи се означени со приврзоци или ознаки.
Нелепливиот, пластифициран материјал се нанесува на производот по печатењето.
Разликата помеѓу ознаката, која се нарекува и растителен пасош, и ознаката е во изгледот и техничките перформанси.
Ако го означиме стеблото на растението, пластифицираните ленти/приврзоци се обвиткуваат околу дрвото и се прикачуваат на дрвото со претходно издупчена дупка или спојувач ако не се направени со дупка.
По употреба, приврзоците и ознаките може лесно да се отстранат од означениот производ.
Доколку се работи за етикетирање на пакувањето на производот како што се кеси, одлично решение се картонските или пластифицираните тагови, кои можат да се изработат според желбите и потребите на купувачот, со или без дупка.

Прашајте стручно лице

Имате прашања или ви треба совет? Јавете ни се, сакаме да ви помогнеме.

Поставете прашање

Тука сме за вас

Скоро 30 години ги советуваме нашите клиенти која опрема да ја преземат за одреден вид на деловна активност, затоа не двоумете се да повикате помош при донесување одлука. Исто така, ќе ја добиете целата потребна техничка поддршка и услуга.

Контактирајте не

Политика за колачиња

Со цел оваа веб-страница да функционира правилно и да го подобриме вашето корисничко искуство, ние користиме колачиња. Пронајдете повеќе информации во нашите Политика за колачиња.

Изберете колачиња на страната

Овозможете или оневозможете употреба на функционалните и / или рекламните колачиња опишани подолу од веб-страницата:

Поставки Прифаќам се Во ред!